Снимка БулфотоАрестите на българи, заподозрени за купуване на гласове, продължават с

...
Снимка БулфотоАрестите на българи, заподозрени за купуване на гласове, продължават с
Коментари Харесай

Има още арестувани за купуване на гласове

Снимка Булфото

Арестите на българи, обвинени за пазаруване на гласове, продължават с цялостна мощ. Районна прокуратура-Хасково следи две досъдебни производства за закононарушения срещу политическите права на жителите - член 167 алинея 3 от Наказателен кодекс – образуване предлагането на другиго на имотна полза за склоняването му да упражни изборното си право в интерес на избран претендент, политическа партия или коалиция, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

На 03.07.2021 година в изискванията на необходимост полицейски чиновници на РУ-Харманли са направили претършуване и изземване в две постройки, находящи се в някогашен икономически двор на с. Рогозиново, общ. Харманли, населявани от 50-годишна жена и двамата й сина. В една от постройките е открита тетрадка с изписани в нея имена на български жители. Започнато е досъдебно произвеждане. Задържани са две лица за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.

На 04.07.2021 година в изискванията на необходимост е стартирано досъдебно произвеждане, откакто в стопанска сграда, находяща се в двор на къща в с. Димитровче, общ. Свиленград, населявана от 79-годишен мъж и брачната половинка му, са открити два класьора и две полиетиленови чанти,  съдържащи общо 939 листове с изписани на тях имена на български жители, част от които с посочени персонални данни, телефони и номера на изборни секции. Открити са още 2 компютъра, касов принтер и 13 книги за дневните финансови доклади на комерсиално сдружение.

Извършени са претърсвания и в две жилища в гр. Свиленград, населявани от синовете на 79-годишния мъж. В едното от тях са открити два листа с изписани български имена, персонални данни на лица и телефонните им номера, а в другото жилище - парични средства, сим-карти, флаш памет и мобилен телефон. Задържани са 4 лица за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.

Разследването продължава, като са дадени подробни инструкции от наблюдаващите прокурори, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР